Buitenbanden
Bekijk hier ons uitgebreide assortiment buitenbanden. Je vindt hier buitenbanden voor alle soorten fietsen van allerlei topmerken. Deze buitenbanden hebben we met zorg ontwikkeld en geproduceerd, zodat je geniet van een goede kwaliteit voor de beste prijs. Wil je graag wat meer achtegrondinfomatie? In Alles over fietsbanden lees je meer!
Hoe bepaal je de maat van een fietsband?
Je begint met het zoeken naar de juiste maat buitenband. Maar hoe weet je welke maat je nodig hebt? Aan de buitenkant van je oude buitenband staat de maat aangegeven. Deze staat door middel van één van deze maataanduidingen aangegeven:
- Het Nederlands/Engelse systeem
- Het Duitse systeem
- Het Franse systeem
- De ETRTO-maat.
In het artikel Alles over bandenmaten en soorten lees je hier meer over en leggen we precies uit hoe je bepaalt welke maat je per systeem moet hebben. Maak gebruik van ons fietsbanden maattabel om de maataanduidingen in elkaar om te zetten. Als laatste stap ga je op zoek naar een buitenband met het juiste profiel.
Welk profiel heeft mijn buitenband voor de fiets nodig?
Bij Internet-Bikes vind je talloze verschillende buitenbanden voor bijna iedere wielmaat en type fiets. Bijvoorbeeld voor de stadsfiets, mountainbike en racefiets. De buitenband van de stadsfiets heeft een normaal profiel dat voldoende grip geeft voor de normale, verharde wegen. Racefietsen hebben een heel ander soort buitenband. Deze zijn smaller en hebben weinig tot geen profiel. Hierdoor heb je minder weerstand en bereik je hogere snelheden. De buitenband van een mountainbike heeft daarentegen een grof profiel en zijn een stuk breder dan die van een race- of stadsfiets. Daardoor heb je meer grip op offroad wegen. Welk profiel jouw buitenband nodig heeft, is dus afhankelijk van het soort fiets waarop je rijdt.
Welke buitenband voorkomt lekkage?
Lek rijden is erg vervelend, daarom vind je bij Internet-Bikes ook handige antilekbuitenbanden. Deze banden hebben een extra laag die voorkomt dat scherpe voorwerpen, zoals glas of doorns, door de band heen dringen. De anti-lek lagen zijn er in verschillende uitvoeringen, verschillende diktes en verschillende kwaliteiten. Met een antilekband weet je zeker dat je na jouw fietsrit ook weer thuis komt. Check ook regelmatig of de bandenspanning nog goed is. Met slappe banden rijd je namelijk sneller lek dan met banden die goed zijn opgepompt. Heb je vragen over wat voor soort band je nodig hebt? Stel je vraag dan aan onze klantenservice via de live chat of per e-mail. Bekijk ook ons assortiment binnenbanden.
Wat is de juiste bandenspanning van een fietsband?
Door je banden op de juiste spanning te houden, voorkom je slijtage en rijd je fijner rond met de fiets. Bij een te lage spanning heb je een grotere kans op scheuren in de band, waardoor deze lek rijden. Banden op spanning brengen doe je met een fietspomp. De maximale spanning staat altijd op de zijkant van de buitenband, meestal na de afmetingen van de band. Dit wordt weergegeven in een hoeveelheid bar. Sommige fietspompen hebben een drukmeter of manometer ingebouwd waardoor je dit meteen terugziet, maar de meeste fietspompen hebben dit niet. Je controleert de bandenspanning dan door met je hele lichaamsgewicht op het zadel te duwen en naar je band te kijken. Vervormt deze volledig of raakt de velg zelfs de grond? Dan mag er nog wat lucht bij. Let wel op dat de band niet té hard wordt opgepompt, deze moet met je duim nog net in te drukken zijn.